Alternatif Yakitla Çalisan Otomobiller Tesvik Edilmeli
Alternatif Yakitla Çalisan Otomobiller Tesvik Edilmeli Alternatif Yakitla Çalisan Otomobiller Tesvik Edilmeli Alternatif Yakitla Çalisan Otomobiller Tesvik Edilmeli Alternatif Yakitla Çalisan Otomobiller Tesvik Edilmeli Alternatif Yakitla Çalisan Otomobiller Tesvik Edilmeli Alternatif Yakitla Çalisan Otomobiller Tesvik Edilmeli Alternatif Yakitla Çalisan Otomobiller Tesvik Edilmeli Alternatif Yakitla Çalisan Otomobiller Tesvik Edilmeli Alternatif Yakitla Çalisan Otomobiller Tesvik Edilmeli Alternatif Yakitla Çalisan Otomobiller Tesvik Edilmeli
Frost & Sullivan Basın Bülteni

Alternatif Yakitla Çalisan Otomobiller Tesvik Edilmeli

iszirvesi.com, 6/27/2012 -- Frost & Sullivan, Yeni Arastirmasinda Maliyet Ekonomisi Ve Düsük Emisyon Açisindan Alternatif Yakitla Çalisan Araçlarin Kullanimini Mercek Altina Aliyor

Frost & Sullivan'in arastirmasina göre alternatif yakitla çalisan araçlar, 2020 ve sonrasinda ACEA ve EPA Yönetmelikleri'ni karsilamak için etkili bir formül olarak öne çikacak. Arastirma, kisa bir zaman diliminde alternatif yakitla çalisan araç sayisinda ciddi bir artis kaydedilecegini ortaya koyuyor.

2010 yilinda Türkiye’de faaliyetlerine baslayan dünyanin önde gelen arastirma ve danismanlik kuruluslarindan Frost & Sullivan, Türkiye’de hazirladigi basta enerji, otomotiv, savunma ve saglik olmak üzere çesitli sektörlerde uzun vadeli pazar öngörülerini de kapsayan raporlariyla uluslararasi sirketlerin ve yatirim fonlarinin Türkiye’deki faaliyetlerine yardimci olmanin yani sira farkli sektörlerde birçok Türk firmasina özel arastirma ve danismanlik hizmetleri vererek iç ve dis pazarlarda büyümelerine yardimci olmayi sürdürüyor. Bu kapsamda Frost & Sullivan, maliyet tasarrufu ve düsük emisyon bakimindan Türkiye için de önem tasiyan alternatif yakitla çalisan otomobillerin önümüzdeki dönemde nasil bir gelisim izleyecegini masaya yatiriyor.

Pazar Hizli Büyüyecek

Arastirma, alternatif yakita dönüsümün maliyetinin düsük olmasi ve önemli emisyon düsüsü beklentisinin özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika'da alternatif yakitla çalisan araç sayisinda artis saglayacagini belirtiyor. Buna paralel olarak, alternatif yakitla çalisan araç pazarinda sürdürülebilir büyümenin anahtarinin ise yasal düzenlemeler, tesvikler ve iyilestirilmis yakit ikmal altyapisi olacagi vurgulaniyor.

Frost & Sullivan’in "Avrupa ve Kuzey Amerika LPG ve CNG Orijinal Ekipman Pazari" baslikli analizi, alternatif yakitla çalisan araç pazarinin 2018’e kadar Avrupa pazarinda 900.000, Kuzey Amerika pazarinda ise 250.000 düzeyine ulasilacagini ortaya koyuyor. Frost & Sullivan Arastirma Analisti Priyank Aggarwal, düsük maliyetli emisyon azaltma teknolojilerinin alternatif yakit pazarina önemli bir ivme kazandirdigini ifade ederek, yeni OEM (orijinal ekipman üreticileri) modelleri arasinda belirgin trendin, alternatif yakit uyumunu saglayacak sekilde tasarlanmis sasi yapilari ve motorlar oldugunu belirtiyor. Aggarwal, altyapinin bu yönde gelismesi sayesinde Avrupa ve Kuzey Amerika'da alternatif yakita kolay bir geçis yasanacagini ileri sürüyor.

Yüzde 50 Tasarruf, Yüzde 25 Daha Az Emisyon

Arastirma, baslangiç asamasinda dönüsümün Kuzey Amerika'da filo sahiplerine uygun gelecegini, isletme maliyeti açisindan yüzde 50 tasarrufun yani sira emisyon bakimindan yüzde 25 düzeyinde iyilesme saglanacagini ortaya koyuyor. Bununla birlikte, yasal desteklerin süresi uzatilmis halde beklerken, ilgili altyapi geriden geliyor.

Avrupa pazari, yilda 300.000 araç satisi yapan Italya ve Fransa'yla alternatif yakitla çalisan araç sektöründe büyüme kaydediyor. Alternatif yakitlar ACEA (Avrupa Otomobil Üreticileri Dernegi) hedeflerini yakalamak için çaba gösteren OEM’ler için de bir firsat olusturuyor. Arastirmada, sivilastirilmis petrol gazinin (LPG) önümüzdeki dört bes sene boyunca önde olacagi belirtilirken, sikistirilmis dogal gaz (CNG) aginin Avrupa ve Kuzey Amerika'da geriden gelecegi ileri sürülüyor.

Altyapi ve Maliyet Sorunlari Öne Çikiyor

Hemen hemen tüm pazar, filolarinin isletme maliyetlerini ve emisyonlarini azaltmaya çalisan OEM'ler tarafindan yönetiliyor. Bununla birlikte, motor gelisimi ve artan dönüsüm maliyetinin, OEM’ler ve tüketici tercihi üzerinde dogrudan bir etkiye sahip olacagi belirtiliyor.

Frost & Sullivan Arastirma Analisti Priyank Aggarwal, pazarin gelismesindeki temel engellerin yetersiz altyapi ve yüksek gelisim maliyeti oldugunu, diger alternatif güç aktarim teknolojilerinin de alternatif yakit sektörü için ciddi bir tehdit olduguna vurgu yapiyor.

Hükümet Tesvikleri Gerekiyor

Arastirma, maliyetleri azaltmak ve emisyonu düsürmek için öne çikan CNG ve LPG'nin, potansiyel kullanicilar nezdinde bazi güvenlik sorunlarini akla getirdigini de açiga çikariyor. Dolayisiyla güvenlikle ilgili olarak tüketici bilincini artirmaya yönelik çalismalarin yapilmasi önem tasiyor. Öte yandan, alternatif yakitlarin üzerindeki rekabetçi baskiyi azaltmak için hükümetleri bes ila on yillik standart bir tesvik planina ikna etmenin pazar gelisimine destek olacagi da Frost & Sullivan'in tespitleri arasinda yer aliyor.

Frost & Sullivan analistleri, Kuzey Amerika'da alternatif yakit pazarinin henüz olgunlasmadigini ortaya koyuyor. Alternatif yakit teknolojisinin popüler hale gelmesi için OEM'lerin ilgisinin ve üretim hatlarinin artmasi gerekiyor. Dolayisiyla hükümetlerin düsük emisyon taleplerine daha çok kulak vermesi ve uzun vadeli tesvik programlarini yürürlüge koymasi büyük önem tasiyor. Frost & Sullivan'in raporunda ayrica yolcu tasima segmentinde sadece bir ürün bulunduguna da dikkat çekiliyor ve diger OEM'lerin bu alanda ürün gelistirmeye karar vermeleriyle tüketicilerin çok daha genis bir bakis açisina sahip olacaklarina vurgu yapiliyor.

DİĞER BASIN BÜLTENLERİ
Telekom Pazarinda M2M Rekabeti Yasaniyor
Enerjide Firsatlarin Ülkesi Türkiye
Kentlesmenin Yeni Trendi Araç Paylasimi
Teknoloji Sürücünün Dikkatini Dagitiyor
13 Yilda 3 Kat Büyüyen Türkiye, 2025'te G10'u Yakalayacak
Erken Teshisin Öne Çiktigi Alzheimer'da Ilaç Kullanimi Bes Yilda Üçe Katlanacak

Alternatif Yakitla Çalisan Otomobiller Tesvik Edilmeli


Frost & Sullivan
T:0212 244 69 41
BASIN ODASI BÜLTEN ARŞİVİ TANITIM BİLGİLERİ