450 Sirket,10 Yilda 6 Milyar TL Tasarruf Sagladi
450 Sirket,10 Yilda 6 Milyar TL Tasarruf Sagladi 450 Sirket,10 Yilda 6 Milyar TL Tasarruf Sagladi 450 Sirket,10 Yilda 6 Milyar TL Tasarruf Sagladi 450 Sirket,10 Yilda 6 Milyar TL Tasarruf Sagladi 450 Sirket,10 Yilda 6 Milyar TL Tasarruf Sagladi 450 Sirket,10 Yilda 6 Milyar TL Tasarruf Sagladi 450 Sirket,10 Yilda 6 Milyar TL Tasarruf Sagladi 450 Sirket,10 Yilda 6 Milyar TL Tasarruf Sagladi 450 Sirket,10 Yilda 6 Milyar TL Tasarruf Sagladi 450 Sirket,10 Yilda 6 Milyar TL Tasarruf Sagladi
Yalin Enstitü Dernegi Basın Bülteni

450 Sirket,10 Yilda 6 Milyar TL Tasarruf Sagladi

iszirvesi.com, 7/4/2012 -- Ana felsefesi zamandan stoga, isçilikten malzemeye her türlü israfi önleyerek karliligi artirmak olan yalin yönetim yaklasimi, Türkiye'deki 10. yilini kutladi. Son 10 yilda Türkiye'nin Bosch'tan Vestel'e, Borusan'dan Istikbal'e 450 önemli sanayi kurulusunun yalin dönüsümüne öncülük eden Yalin Enstitü Dernegi, böylelikle 6 milyar TL'lik tasarruf yaratti.

Japonya'da Toyota'da dogup bugün dünyada on binlerce sirketin felsefesi haline gelen "yalin yönetim yaklasimi"ni Türkiye'ye kazandiran Yalin Enstitü Dernegi, 10. kurulus yil dönümünü kutladi. 26 Haziran 2012'de, Lütfi Kirdar Kongre Merkezi'nde gerçeklestirilen etkinlikte geride biraktigi 10 yilda yarattigi katma degeri ortaya koyan dernek, her birinin basarisi rakamlarla sabit yüzü askin yalin sirketten CEO'lari ve yalin liderleri agirladi.

Etkinlikteki sürpriz ise ilk Yalin Enstitü'nün kurucusu James Womack'tan geldi. Dr. Womack Türkiye Yalin Enstitü Dernegi Baskani Yalçin Ipbüken'e gerçeklestirdigi çalismalari ile Türkiye'ye olan katkilarindan dolayi "Yasam Boyu Basari ve Onur Ödülü" verdi. Ödülü vermekten gurur duydugunu ifade eden Dr. Womack; "Yalçin Ipbüken ulusal bir hazine olarak bilinmelidir. Çok insanla tanistim ama hiç kimsenin onun kadar ülkesine katkida bulundugunu görmedim." dedi.

Ipbüken: "Türkiye 2023 Yilina Geldiginde 500 Milyar Dolar Dis Gelir Elde Etmeli."

Etkinlikte konusan Yalin Enstitü Dernegi Baskani Yalçin Ipbüken, üç yil içinde insaattan sigortaciliga, sanat okullarindan bankaciliga ve Yalin Devlet'ten Yalin Belediye'ye, Yalin Silahli Kuvvetler'den Yalin Gemi Insaa'ya kadar farkli birçok sektörde yalin dönüsüm projelerinin gerçeklesecegini dile getirdi. Ipbüken, "Önümüzdeki üç yilda eski bütçelerle Silahli Kuvvetleri yönetmek mümkün degildir. Bunun için yalinlasma sürecine girmeleri gerekiyor." dedi.

400 bin Türk KOBI'si içinden 30 bini kalite, maliyet, zaman ve insan bakimindan rekabetçi hale getirmek istediklerini dile getiren Ipbüken, Türk KOBI'leri ile günlük çalismalar yapmak istediklerini ifade etti. Ipbüken konusmasina söyle devam etti; "Türkiye'nin 2023 yilina geldiginde 500 milyar dolar dis gelir elde etmesini, 2 trilyon dolar GNP'si olmasini, refahin Türkiye'nin her cografyasina yayilmasini ve refahtan her bir bireyin pay almasini; kisaca refah umudunun herkese ulasmasini hedefliyoruz."

Womack: "Dünyadaki Yalin Enstitü'lerin En Basarilisi Türkiye."

Dünyada 20 dilde 1 milyonun üzerinde satis rakamina ulasan Dünyayi Degistiren Makina isimli kitabinin da yazari ve ilk Yalin Enstitü'nün ABD kurucusu Dr. James Womack etkinlikte, 100 yil öncesinden baslayarak Yalin'in gelisimini ele aldi. Günümüze geldiginde ise Türkiye'deki Yalin'i anlatan Dr. Womack; "Türk ekonomisinin büyümesinde Yalin Enstitü'nün önemli payinin oldugunu düsünüyorum." dedi. Yalin Enstitü'yü son 10 yilda Türkiye ve Türk ekonomisine kattigi degerden ötürü tebrik eden Dr. Womack, dünyadaki en basarili Yalin Enstitü'lerinin Türkiye ve Brezilya'da oldugunu belirtti. Gelecek 10 yilda ise Türk Yalin toplulugunun üretim odagini genisletmesi için ürün gelistirmeye, tedarikçi yönetimine ve müsteri destegine odaklanmasi gerektigini ön gördü.

Nardi: "2020'de 300 Milyon Avro Ciro Ile Dünya Sirketi Olacagiz."

Etkinligin öne çikan diger konusmacisi; yalin düsünerek ailesinin siradan isini Italya'nin en çok büyüyen sirketi haline getirmis genç CEO Mario Nardi oldu. Yalnizca bir sirket ile yalinlasma yoluna girdiklerini ve su anda Italya'da 55 sirketin Yalin kulüp üyesi oldugunu ifade eden Nardi; "Bu ise ilk basladigimizda düsük bir kaizenimiz ve disiplinden uzak bir çalisma anlayisimiz vardi. Yalin egitimi aldiktan sonra ise yalinlasmaya yüzde 60 direnç gösteren yönetimi degistirerek basladik ve Japonya'da Yalin ile ilgili etüt gören genç, yetenekli yeni grup liderleri ile yolumuza devam ettik. Ardindan düsünce ve strateji sistemimizi degistirdik ve görerek planlama sistemine kavustuk. Zamanla anladik ki, çabalarimizi eylemlere odaklamaliyiz ve müsteriyi memnun etmek için eylemler üzerinde çalismaliyiz." dedi.

2020'de uluslararasi bir firma olmak ve 300 milyon Avro'yu asan bir ciroya ulasmak istediklerini dile getiren Nardi bu basarinin sirrini yalin yönetime borçlu oldugunu açiklayarak "Yalin düsünce önce çalisanlarimiza deger katti, sonra çalisanlarimiz islerine deger kattilar, simdi de isimiz ülkemize ve insanlarimiza deger katiyor. Tüm is adamlarinin kendilerini bu döngünün içinde bulmalarinin dilerim." seklinde konustu.

DİĞER BASIN BÜLTENLERİ
Yalin Düsünce Avrasya'yi Saracak
Shingo Ödüllü Yazar Türkiye'ye Geliyor
Insan Yönetimi Yalinlasti
Insan Yönetmenin En Yalin Modeli Anlatilacak

450 Sirket,10 Yilda 6 Milyar TL Tasarruf Sagladi


YALIN ENSTITÜ DERNEGI
T:0212 271 84 51
BASIN ODASI BÜLTEN ARŞİVİ TANITIM BİLGİLERİ